estikeszme.gportal.hu
Főmenü
 
Versek 2015-2017
 
Vesrek 2011-2014
 
Versek 2008-2010
 
Ima?!

Ima?!

 

Kezdjük az elején. Egy olyan családban nőttél fel, ahol édesanyád hívő keresztény, aki minden vasárnap temlomba jár, annak ellenére, hogy édesapád leszarja az egészet. Édesanyád elcipel magával a templomba, és gyermekistentiszteleten veszel részt. Minden vasárnap. Keresztény szellemiségben nősz fel, elhiszed azokat, amiket mondtak neked ott a templomban, hiszen az is életed része. Sosem mondta senki, hogy ez nem így van, még édesapád sem, s mégis mikor tinédzser leszel az egész a háttérbe szorul, annak ellenére, hogy keresztény iskolába jársz. Eleinte csupán nem érdekel, majd megkérdőjelezed az egészet...
Eljutsz egészen odáig, hogy teljesen eltávolodsz attól a szellemiségtől amiben felnőttél, ám mégsem teljesen, hiszen egyetlen dolog megmaradt: e
gy közösség. Egy közösség, ami vallásos alapú, de ettől függetlenül szereted, és eljutottál odáig, hogy szeretnél a közösségben hivatalosan is vezető lenni. Na nem az egésznek a vezetője, csupán a vezetőség hivatalos tagjává válni, de ez feltételhez van kötve, el kell menned egy vezetőképzésre. 
Hát elmész...

Ott vagy és rájössz, hogy nagyon csúnyán becsaptak. Egy lelki hétvége? Ez nem is az, amire vállalkoztál! De hát mit lehet tenni? Egy teljes hétvégét ki kell bírnod... és ezen kívül még másik hármat is...
Először csak dacolsz az egésszel: "Nem! Nem ez túl gyerekes!" Mindenkinél ugyanazt látod. Mindenki odanyújta a lelkét, a titkait... Belül vádolod magad: "MIÉRT kellett neked ide jönni? Hát nem sejtetted, hogy ez lesz? Lett volna sokkal jobb dolgod is!" Buli, ivás, szórakozás... Egy másik, egy biztonságosabb közösség.
De TE mégis itt vagy csendben ülsz, és hallgatod a többiek élményeit, gondolatait, érveit. A hitüket.
Hit? Régen neked is megvolt, még gyerekként édesanyádtól tanultad az egészet. Felhőtlenül hittél, de ma? Mára már semmisé vált az egész.
Itt ülsz és minden olyan kínos. Önmagad bélyegezted meg, te utasítottad el...
Ahogy múlik a nap elfogadod. Itt vagy... Már úgyis tök mindegy. "Csak legyen vége!"
De valóban legyen vége? Kezded megismerni a többieket, és rájössz, hogy igazából egyre jobban érzed magad velük. 
Aztán egy apró gyenge pillanatodban egy maroknyi idegen ember mellett valami motoszkál... Nem hagy nyugodni, így hát elcsendesedsz és próbálsz belülre figyelni, de minden olyan zavaros...
Minden olyan nyugtalanító, miközben körülötted minden olyan nyugodt, meghitt. Aztán hirtelen kirobban belőled, belevágsz és csak mondod és mondod a végére sem érsz. 
Nem baj, hiszen még emlékszel gyerekkorodból, hogy Neki mindig van ideje rád. Lassan befejezed, és régi-új érzések kavarognak. Ekkor jössz rá, hogy Ő mindig veled van, és megbocsájt, te pedig újra imádkoztál. Újra elkezdtél hinni abban a mesében amivel gyerekkorodban teletömték a fejedet. 
De valóban csak egy mese? Már magad sem tudod... csak  azt, hogy jó érzés volt kiadni magadból!

"Valóban vezető akarsz lenni? Szeretnéd-e? Kompetens vagy a feladatra?" - ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel van tele a levegő. Körbe nézel, és azon tűnődsz, hogy körülötted a többieknek mi lehet a válasza. "Ők vajon miért jöttek ide? Tudták, hogy ez lesz?" Aztán visszatérsz önmagadhoz... Tudod, hogy neked már úgyis mindegy ez az egész! Hiszen te vezeted őket már hónapok óta, "csak hivatalossá kell tenni... és más amúgy sem vállalná."
De most, hogy itt vagy rengeteg kérdés és félelem merül fel benned. "Biztosan jól csinálod? Vajon elfogadnak a lányok vezetőjüknek? Tudsz példát mutatni úgy igazán?"
Nem tudod, csak azt, hogy szeretnéd! Szeretnéd, hogy legalább olyan jó példát lássanak, mint amilyet te láttál. 
Hogy hitelesen segítsd őket egy jobb élet felé. Ebben a hatalmas világban elvesznek a segítő kéz nélkül. 
Más nem fogja őket vezetni. De nem is akarod, hogy más tegye! Te akarod őket vezetni a közösség tagjaként.
A közösség! Fontos szó! Teherrel jár? Hát persze, de még mennyire nagy teherrel. De az Ő vezetésével a teher pihetollá válik... Legalábbis mások ezt mondják.

2015. 11. 28 (szombat)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Naptár
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Eszmék
 
Óra
 

Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!